About Have Mo’s cake and eat it too

Why this blog? / Pourquoi ce blog?

i started blogging in 2006 when i moved to Arkansas for 6 month as an exchange student and wanted my friends and family to be able to follow my life over there. When i got back i was hocked. I kept blogging about my everyday life for my family and friends and the new friends i had made in the US from all over the world.
2011 when i discovered i could use my oven for more than just storage i started to blog about food as well….and then kinda got bored and frustrated cause i didn’t have to right tools and stopped blogging all together.
a few month ago (2013) my friend Del from Del’s cooking twist started her beautiful blog sharing her mouth watering recipes and it woke up something in me…and so i started again. And here we are.

J’ai commencé un blog en 2006 lorsque je suis partie en échange universitaire pour 6 mois en Arkansas afin que mes proches puissent suivrent ma vie sur place. Quand je suis rentrée j’été “accro” et j’ai continué à écrire sur ma vie de tout les jours.
en 2011 lorsque j’ai découvert que je pouvais utiliser le four pour autre chose que du rangement j’ai commencé à écrire sur mes recettes et puis au bout d’un moment j’ai perdu un peu l’envie et le courage car je n’avais pas les bons outils et j’ai complètement arrêté.
Il y a quelques mois (2013) mon amie Del de chez Del’s cooking Twist a lancé son blog pour partager ses délicieuses recettes et cela a réveillé quelque chose en moi et je me suis lancée à nouveau.

Why this name? / Pourquoi ce nom?

Cause i’ve never been able to concentrate on one subject. Cause i never felt i had 1 passion in life. I have none or i have tones. I need to be able to do everything. I wanna have a career doing what i love, but i also wanna travel, and i wanna bake, and cook, and spend time with my family and friends, and travel some more, and live abroad, and write, and take pictures, and tell stories….
Life is not perfect and there’s still things i would like to change in mine but so far…i really feel i’ve had my cake and eaten it too and i plan on keeping it that way.

Il existe une expression en anglais qui dit “You can’t have your cake and eat it too” en gros cela se traduit par “On ne peut pas avoir le beurre et l’argent du beurre”. Perso je n’ai jamais réussi à me concentrer sur un sujet.  Il m’est impossible de répondre à la question “Quelle est ta passion?” J’ai longtemps cru que je n’en avais pas, en fait je crois que j’en ai trop.  Je n’arrive pas à me décider. Je veux tout.  Je veux faire un travaille que j’adore, voyager, passer du temps avec ma famille et mes amis, cuisiner, inventer, écrire, raconter des histoires, prendre des photos, voyager encore un peu plus, vivre à l’étranger…
La vie n’est pas parfaite et il y à toujours des choses que l’on aimerait changer mais pour le moment j’ai le sentiment d’avoir la chance d’avoir le beurre et l’argent du beurre, d’avoir my cake et de pouvoir le manger, et j’espère bien que ca va continuer comme ca !

Advertisements

Please let me know what you think, i love to read you - N'hésitez pas à me laisser un ptit mot, j'adore vous lire !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s