Roasted root vegetables & basilic yogurt – Légumes racines grillés & sauce yaourt au basilic

hum..shameful but before Thursday night i had never cooked parsnip, let along had  an idea of how it was called in english, french or swedish.
I had seen it at the supermarket of course, and probably eaten it before with other vegetables. But i didnt know what it was.
So it is parsnip. And it is a root vegetable. And it taste gooood.
My gym has this new app where you can register how many times you train and what your goals are and stuff…and they advise you exercises and send you recipe. Pretty cool. One of them had roasted vegetables. Looked and sounded pretty good. It was. Super easy and super good.

WHAT YOU NEED
(for about 4 portions)
– 1 kg of carrots
– 500 g of parsnip
– 5 cloves of garlic
– 1 table spoon of thyme
– salt to taste
– 2 table spoons of canola oil
– 2 dl of greek yogurt
– Basilica to taste
– black pepper to taste

WHAT TO DO WITH THEM
pre heat the oven 225 degrees
Peel the vegetables and cut them into sticks.
Put them in a dish together with 4 cloves of garlic, the thyme, some pepper and the oil.
Put in the oven for about 30 min.
Mix the yogurt with the basilica, pepper, salt and eat the roasted vegetables with it and maybe some chicken breasts.

DSC_0980

Hum…un peu embarrassant mais avant jeudi soir je n’avais jamais cuisiné de panais, et je savais encore moins comment cela s’appelait, ni en français, ni en anglais et encore moins en suédois.
Bien sur j’en avais vu au supermarché, et surement même déjà mangé, mais je ne savais pas ce que c’était.
Donc c’est ca un panais. C’est un légume racine. Et c’est BON.
Ma gym a cette nouvelle appli qui propose d’enregistrer combien de fois on va à la salle et nos différents objectifs et ils nous envoient des conseils d’exercices et même des recettes. Dans une de ces recettes ils parlaient de légumes grillés et ca avait l’air super bon. Ca m a donné envie. Et puis, c’est aussi super simple !

DE QUOI VOUS AVEZ BESOIN
(pour environ 4 portions)
– 1 kg de carottes
– 500 g de panais
– 5 gousses d’ail
– 1 grosse cuillère de thym
– sel selon votre gout
– 2 grosses cuillères d’huile de colza
– 2 dl de yaourt grec
– Basilic frais selon votre gout
– poivre noir selon votre gout

QUE FAIRE AVEC
Pré chauffer le four À 225 degrés.
Eplucher les légumes et les découper en bâtonner.
Les disposer dans un plat avec 4 gousses d’ail, le thym, du poivre et l’huile.
Mettre le plat au four pour 30 min.
Pendant ce temps mélanger le yaourt avec du poivre, du sel et du basilic.
Déguster tout cela avec du poulet par exemple.

 

 

 

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One thought on “Roasted root vegetables & basilic yogurt – Légumes racines grillés & sauce yaourt au basilic

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